Please enable Javascript
Hoppa till huvudinnehållet

Hem > Resa > Flygplatser

Resor till och från flygplatsen blir bättre med Uber

Beställ en resa till över 700 flygplatser över hela världen. På de flesta platser kan du också välja att schemalägga upphämtning eller avlämning på flygplatsen.

search
Ange plats
Navigate right up
search
Ange destination

Reservera din resa till och från flygplatsen i förväg

Slipp stressen med att ta dig till eller från flygplatsen genom att schemalägga en resa upp till 90 dagar i förväg.

Planera din resa till flygplatsen

Prioritetsmatchning via Uber Reserve hjälper dig att få den resa du behöver när du behöver den.*

Ha en bil som väntar på dig när du landar**

Vår flygspårningsteknik meddelar din förare om ditt flyg är försenat (eller tidigt) så att hen kan justera sin upphämtningstid i enlighet med detta.

Boka i god tid med flexibel avbokning

Lås priset när du reserverar din resa. Om dina planer ändras kan du avboka kostnadsfritt upp till en timme innan den schemalagda upphämtningstiden.

Vanliga frågor om flygplatsresor

  • Kostnaden för din resa beror på flera faktorer, inklusive vilket resealternativ du väljer, vägtullar, resans längd/varaktighet och aktuell efterfrågan.

    För att få en prisberäkning innan du beställer kan du gå hit och fylla i dina upphämtnings- och avlämningsuppgifter. När du beställer en resa kommer ditt faktiska pris att uppdateras i appen baserat på verkliga omständigheter.

  • Tillgängliga resealternativ beror på din plats och flygplatsbestämmelser. Den mest exakta informationen hittar du genom att gå till uber.com/go och ange dina upphämtnings- och avlämningspunkter.

  • Bagagekapaciteten beror på fordonsmodell, antal passagerare och det resealternativ du beställer. Till exempel ryms det vanligtvis två resväskor i ett UberX-fordon medan det oftast ryms tre resväskor i ett UberXL-fordon. När du blivit matchad med en förare kan du kontakta hen via appen för att bekräfta detta.

  • Schemalagda avlämningar är tillgängliga på de flesta flygplatser. Upphämtningar som bokas i förväg omfattas dock av flygplatsbestämmelserna. Du hittar mer information genom att välja din flygplats i listan nedan.

  • För att beställa på begäran rekommenderar vi att du beställer en resa först efter att du har stigit av planet, passerat tullen (i tillämpliga fall) och hämtat ditt bagage (om du har något). Undvik väntetidsavgifter genom att välja rätt ankomstgate och följa anvisningarna i appen för att möta upp din förare.

  • Olika resealternativ har olika ångerperioder. För resor som beställs på begäran med UberX, Uber Comfort och UberXL måste du möta upp din förare inom två minuter efter ankomsten för att undvika väntetidsavgifter. För Uber Black, Uber Black SUV, Uber Premier och Uber Premier SUV har du fem minuter på dig. Passagerare med funktionsnedsättning kan begära befrielse från väntetidsavgift.

    När du beställer med Uber Reserve kommer föraren att informeras om eventuella schemaändringar för ditt flyg. För UberX-, Uber Comfort- och UberXL-resor måste du möta upp din förare inom 45 minuter efter att ditt flyg har anlänt innan förseningsavgifter tillkommer. För Uber Black-, Uber Black SUV-, Uber Premier- och Uber Premier SUV-resor måste du möta upp din förare inom 60 minuter. Läs mer om Uber Reserve.

Hitta din flygplats

Asien

Indien

Europa

Nordamerika

Kanada

USA

Syd- och Centralamerika

Brasilien

Mexiko

*Ankomsttiden är bara en uppskattning. Den faktiska ankomsten kan påverkas av faktorer som ligger utanför Ubers kontroll, till exempel trafik.

**Uber kan inte garantera att någon förare accepterar din resebeställning. Din resa är bekräftad när du får förarinformationen. Om en förare har accepterat din resebeställning kan Uber inte garantera att hen har anlänt när flyget landar.

***Resor till och från dessa flygplatser är tillgängliga via appen Grab, som inte är en Uber-enhet. Uber ansvarar inte för produkter och tjänster från tredje part.